Ανακαλύψτε τα συστατικά που κάνουν αξέχαστη τις φωτογραφίες προϊόντος

Η Σαγηνευτική Δύναμη της Φωτογραφίας Προϊόντων

Οι digital content creators της φωτογραφίας προϊόντων έχουν γίνει το δεξί χέρι των επιχειρήσεων επειδή έχει αυξηθεί η ανάγκη για φρέσκο φωτογραφικό υλικό προς χρήση μέσα στα social media, στα eshops και στα websites. Οι photography digital content creators ακούν συχνά ερωτήσεις για την δύναμη και τον ρόλο της φωτογραφίας προϊόντων. Η πιο συνηθισμένη ερώτηση είναι:

Με ποιούς τρόπους μπορεί η φωτογραφία να επηρεάσει και να δελεάσει τους πελάτες να προτιμήσουν καφέ, ποτά, τρόφιμα ή γενικά κάποια προϊόντα;

Η σύντομη απάντηση είναι πως μια εικόνα ισοδυναμεί με 1000 λέξεις, έτσι δεν είναι;

Είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός πως η φωτογραφία προϊόντων διαδραματίζει ζωτικό ρόλο στην προσέλκυση και την σαγήνευση των πελατών. Ειδικά η storytelling product photography πλάθει τις οπτικές συνθήκες ώστε να γίνουν επιθυμητά τα brands και τα products τους.

Γυναικείο χέρι σερβίρει κρασί σε μπουκάλι

 

Digital Content για το Brand σας

Οι professional photographers γνωρίζουν πως να δημιουργήσουν digital content και συναισθηματική σύνδεση, λέγοντας μια ιστορία, ενώ ταυτόχρονα επισημαίνουν τα δυνατά χαρακτηριστικά, παρουσιάζοντάς τα με ελκυστικό και φιλικό τρόπο.

Ετσι λοιπόν η φωτογραφία προϊόντων μπορεί να έχει καθοριστκό αντίκτυπο στις προτιμήσεις των πελατών και στις αποφάσεις αγοράς. Ας δούμε μαζί ορισμένους τρόπους με τους οποίους η φωτογραφία μπορεί να επηρεάσει και να δελεάσει τους πελάτες να προτιμήσουν τον δικό σας καφέ, ποτά, φαγητό ή προϊόντα.

Κοντινή λήψη ποτήρι κρασί δίπλα σε μεζέδες

 

Appetizing and enticing visuals

Οι υψηλής ποιότητας φωτογραφίες φαγητών και ποτών μπορούν να τα κάνουν να φαίνονται πιο ελκυστικά, ορεκτικά και δελεαστικά, κάτι που μπορεί να δελεάσει τους πελάτες να θέλουν να τα δοκιμάσουν. Αυτές οι φωτογραφίες μπορούν να τονίσουν την υφή, το χρώμα και την παρουσίαση του φαγητού ή του ποτού, κάνοντάς το να φαίνεται πιο ελκυστικό και λαχταριστό.

Κοντινή λήψη πιάτο με τρεις φετες ψωμί που έχουν πάνω τους λαχανικα και τυρί

 

Emotions and storytelling

Οι φωτογραφίες προϊόντων μπορούν να δημιουργήσουν μια συναισθηματική σύνδεση με τους πελάτες λέγοντας μια ιστορία ή μεταφέροντας μια διάθεση. Για παράδειγμα, μια φωτογραφία ενός cafe με πλούσιο φυσικό φωτισμό, άνετα καθίσματα και ζεστή ατμόσφαιρα μπορεί να κάνει τους πελάτες να νιώσουν ευπρόσδεκτοι και χαλαροί, ενθαρρύνοντάς τους να επισκεφτούν τον χώρο.

Γυναικα χαμογελάει και κρατάει ένα ποτήρι με χυμό πορτοκάλι

 

Branding and identity

Η φωτογραφία προϊόντων μπορεί επίσης να βοηθήσει στη δημιουργία ενός brand και να διαφοροποιήσει μια επιχείρηση από τους ανταγωνιστές. Η συνεπής χρήση ενός συγκεκριμένου στυλ ή θέματος στη φωτογραφία μπορεί να κάνει μια επιχείρηση πιο αξέχαστη και αναγνωρίσιμη, γεγονός που μπορεί να επηρεάσει τις προτιμήσεις των πελατών.

Διάφανη τσαγιέρα γεμάτη με τσάι μαλοτήρα

 

Social media sharing

Οι πελάτες μοιράζονται όλο και περισσότερο φωτογραφίες φαγητών και ποτών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κάτι που μπορεί να συμβάλει στην αύξηση της προβολής μιας επιχείρησης και στην προσέγγιση νέων πελατών. Οι φωτογραφίες υψηλής ποιότητας, οπτικά ελκυστικές έχουν την τάση να κοινοποιούνται πιο συχνά και μπορούν να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για να τραβήξουν την προσοχή, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε περισσότερους πελάτες και πωλήσεις.

Η Σαγηνευτική Δύναμη της Φωτογραφίας Προϊόντων

 

Highlighting product features and benefits

Η φωτογραφία μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για να αναδείξει τα μοναδικά χαρακτηριστικά και τα πλεονεκτήματα ενός προϊόντος. Για παράδειγμα, η φωτογραφία μιας μηχανής καφέ σε δράση, με τον ατμό να αναδύεται από το γάλα, μπορεί να αναδείξει την ποιότητα του καφέ και την ικανότητα του barista, κάνοντας το προϊόν πιο επιθυμητό στους πελάτες.

Η Σαγηνευτική Δύναμη της Φωτογραφίας Προϊόντων

 

 

Τα 7 Μυστικά της Φωτογραφίας Προϊόντων

Ναι, τα 7 μυστικά της φωτογραφίας προϊόντων είναι ανήκουν στους βασικούς πυλώνες της επιτυχίας του ηλεκτρονικού εμπορίου και του μάρκετινγκ. Διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην προσέλκυση δυνητικών πελατών και στο να τους κάνει να ενδιαφέρονται να αγοράσουν ένα προϊόν.

Συγκεντρώσαμε για εσάς τα επτά μυστικά της φωτογραφίας προϊόντων που είναι “αμαρτία” να μην τα λάβετε υπόψιν σας. Θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε εκπληκτικές εικόνες προϊόντων, ικανές να αυξήσουν τις πωλήσεις. Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες ιδέες!

 

  1. Χρησιμοποιήστε τον σωστό φωτισμό: Ο καλός φωτισμός είναι απαραίτητος για τη δημιουργία συναρπαστικών φωτογραφιών προϊόντων. Χρησιμοποιήστε απαλό, διάχυτο φωτισμό για να αποφύγετε τις σκληρές σκιές και να κάνετε το προϊόν να φαίνεται πιο ελκυστικό. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φυσικό φως ή τεχνητές πηγές φωτός, όπως φώτα στούντιο, ανάλογα με τις ανάγκες σας.
  2. Επιλέξτε το σωστό φόντο: Το φόντο που θα επιλέξετε μπορεί να αναδείξει ή να καταστρέψει τη φωτογραφία του προϊόντος σας. Χρησιμοποιήστε ένα καθαρό, απλό φόντο που συμπληρώνει το προϊόν και δεν αποσπά την προσοχή από αυτό. Τα λευκά ή ουδέτερα φόντο λειτουργούν καλύτερα για τα περισσότερα προϊόντα.
  3. Χρησιμοποιήστε στηρίγματα και αξεσουάρ: Τα στηρίγματα και τα αξεσουάρ μπορούν να προσθέσουν περιεχόμενο και ενδιαφέρον στις φωτογραφίες των προϊόντων σας. Χρησιμοποιήστε στοιχεία που σχετίζονται με το προϊόν ή την προβλεπόμενη χρήση του για να δημιουργήσετε μια ιστορία γύρω από το προϊόν. Προσέξτε να μην χρησιμοποιήσετε πάρα πολλά στηρίγματα που μπορεί να δίνουν την αίσθηση ακαταστασίας μέσα στη φωτογραφία.
  4. Εμφάνιση του προϊόντος από διαφορετικές γωνίες: Είναι σημαντικό να εμφανίζεται το προϊόν από πολλές γωνίες για να δώσετε στον πελάτη μια πλήρη εικόνα του τι αγοράζει. Χρησιμοποιήστε κοντινές λήψεις για να επισημάνετε τις λεπτομέρειες και τα χαρακτηριστικά του προϊόντος.
  5. Διατηρήστε μια αναγνωρίσιμη οπτική συνέπεια: Η συνέπεια είναι ζωτικής σημασίας όταν πρόκειται για τη φωτογραφία προϊόντων. Χρησιμοποιήστε τον ίδιο φωτισμό, φόντο και στηρίγματα για όλα τα προϊόντα της ίδιας κατηγορίας για να δημιουργήσετε μια συνοχή στο οπτικό αποτέλεσμα για το ηλεκτρονικό σας κατάστημα.
  6. Χρήση εικόνων υψηλής ποιότητας: Οι εικόνες υψηλής ποιότητας είναι απαραίτητες για διαδικτυακές πωλήσεις. Χρησιμοποιήστε μια κάμερα υψηλής ανάλυσης και βεβαιωθείτε ότι οι εικόνες είναι σωστά εστιασμένες. Εξετάστε το ενδεχόμενο να επενδύσετε σε τρίποδο για να εξαλείψετε το κούνημα της κάμερας.
  7. Επεξεργασία και ρετούς: Η επεξεργασία και το ρετούς μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση των φωτογραφιών των προϊόντων σας και να τις κάνουν να φαίνονται πιο επαγγελματικές. Χρησιμοποιήστε λογισμικό επεξεργασίας για να προσαρμόσετε το χρώμα, την αντίθεση και τη φωτεινότητα των εικόνων. Ρετουσάρετε τυχόν ατέλειες για να κάνετε το προϊόν να φαίνεται καλύτερα, αλλά αποφύγετε τις υπερβολικές εμπεμβάσεις.

 

Η Σαγηνευτική Δύναμη της Φωτογραφίας Προϊόντων

 

Ακολουθώντας αυτά τα μυστικά, μπορείτε να δημιουργήσετε εκπληκτικές φωτογραφίες προϊόντων που θα συμβάλουν στην αύξηση των πωλήσεων και στην αύξηση της επισκεψιμότητας στο ηλεκτρονικό σας κατάστημα. Θυμηθείτε, η φωτογραφία προϊόντων είναι ένα καθοριστικό κομμάτι της επικοινωνίας του brand σας με τους πελάτες σας.

Σήμερα οι απαιτήσεις και η αισθητική μέσα στο ηλεκτρονικό εμπόριο καλλιεργεί έντονο ανταγωνισμό για την προσοχή και την προτίμηση των πελατών. Η επένδυση χρόνου και προσπάθειας καθώς και η συνεργασία με επαγγελματίες φωτογράφους επιστρέφει στο πολλαπλάσιο σε αύξηση του κέρδους, μακροπρόθεσμα. Επικοινωνήστε μαζί μας για να συζητήσουμε πως μπορείτε να αποκτήσετε το δικό σας μοναδικό brand digital content!

 

#PhotoTip

Εδώ αξίζει να αναφερθούμε και στο ρόλο της smartphone photography. Ενώ η φωτογραφία smartphone έχει φέρει επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο καταγράφουμε και μοιραζόμαστε τις αναμνήσεις μας, υπάρχουν ορισμένα μειονεκτήματα που συνοδεύουν τη χρήση ενός τηλεφώνου ως κύριας κάμερας. Διαβάστε τον τελευταίο οδηγό μας για την smartphone photography: Τελικά πόσο έξυπνη είναι η Smartphone Photography;

 

Ανακαλύψτε πως το product photography μπορεί να επηρεάσει τις πωλήσεις των ηλεκτρονικών καταστημάτων αλλά και την σχέση με τους πελάτες. 

Εάν ήδη διαχειρίζεστε μια επιχείρηση ηλεκτρονικού εμπορίου, πιθανότατα γνωρίζετε πόσο σημαντικό ρόλο παίζει η product photography για την διαδικασία επιλογής και αγοράς μέσα από το eshop σας. Οι πελάτες βασίζονται στις φωτογραφίες για να κάνουν τις αγορές τους και εσείς βασίζεστε στην ποιότητα των φωτογραφιών για να αυξήσετε τις πωλήσεις σας. Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να το κάνετε αυτό είναι μέσω της εξαιρετικής φωτογραφίας προϊόντων. Διαβάστε περισσότερα σε αυτό το άρθρο: Product Photography – Συμβουλές Επιτυχίας για Eshops.

Δεν είναι τυχαίο που κορυφαία e-commerce brands ξεχωρίζουν για την επαγγελματική φωτογράφιση των προϊόντων τους. Σε συνδυασμό με όλα όσα χρειάζονται για την καλή λειτουργία ενός eshop, οι φωτογραφίες παίζουν τον πιο σημαντικό ρόλο στον τομέα του ηλεκτρονικού εμπορίου. Η ποιότητα των φωτογραφιών στην commercial photography είναι ο παράγοντας που αυταπόδεικτα μαρτυρά την ποιότητα και την αξία των προϊόντων, προσδίδοντας διαφάνεια και αξιοπιστία σε μια επιχείρηση.

 

Το άρθρο δημιουργήθηκε σε συνεργασία με την Αρετή Βάσσου.

What's the article about

Share it
Blog Posts
@monikakritikou

Ask for quote

Θα χαρώ να συζητήσουμε για την εικόνα που επιθυμείτε να προβάλλετε για την επιχείρησή σας
Project: