7 Ιδέες για Αξέχαστες Χριστουγεννιάτικες Φωτογραφίες

Θέλετε να δημιουργήσετε αξέχαστες και μοναδικές Χριστουγεννιάτικες φωτογραφίες; 

Ελάτε να δούμε μαζί πως μπορείτε να κρατήσετε για πάντα ζωντανές τις πιο γιορτινές στιγμές της ζωής σας. Φτιάξαμε για εσάς έναν οδηγό με ιδέες και προτάσεις που θα απογειώσουν το Χριστουγεννιάτικο φωτογραφικό άλμπουμ σας.

Μετράμε αντίστροφα για τα Χριστούγεννα και παντού γύρω μας βλέπουμε λαμπερούς και εντυπωσιακούς στολισμούς. Οι αγαπημένοι μας και τα παιδιά ενθουσιάζονται όπως και εμείς. Όμως συχνά δεν ξέρουμε πως και ποιες λήψεις θα μπορούσαν να αποτυπώσουν την μαγεία αυτών των στιγμών.

Με αυτές τις επτά ιδέες θα δημιουργήσετε εξαιρετικές χριστουγεννιάτικες φωτογραφίες που θα ζηλέψουν ακόμα και οι βοηθοί του Άγιου Βασίλη. Συγνώμη, Άγιε Βασίλη, αλλά είναι αλήθεια!

 

Χριστουγεννιάτικες οικογενειακές φωτογραφίες

Φτιάξτε ένα ανατρεπτικό χριστουγεννιάτικο storytelling σκηνικό για τις οικογενειακές φωτογραφίες της εορταστικής περιόδου. Πειραματιστείτε χωρίς φόβο και με πολύ χιούμορ!

Δεν έχει σημασία αν θεωρείτε τον εαυτό σας φωτογράφο πορτρέτου ή όχι. Τραβήξτε φωτογραφίες των αγαπημένων σας προσώπων. Οι οικογενειακές χριστουγεννιάτικες φωτογραφίες έχουν έναν μοναδικό σκοπό, να διαφυλάξουν τις αγαπημένες σας αναμνήσεις από τον λήθαργο του χρόνου.

Κάντε κλικ σε όλες τις στιγμές που ζείτε με την οιγονένεια σας. Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για την αμηχανία ή αν όλοι κοιτάνε προς τον φακό. Θέλουμε να είναι αποροφημένοι σε κάτι άλλο για να μην δείχνουν ότι ποζάρουν παγωμένοι μπροστά στο φακό. Θέλουμε ειλικρινείς φωτογραφίες που αφηγούνται την ιστορία της οικογένειας και της στιγμής. Με αυτόν τον τρόπο, θα καταγράψετε πολλές συγκινητικές και προσωπικές στιγμές.

Χαλαρώστε και μην σκέφτεστε τον φωτισμό ή την κίνηση. Θέλουμε να κρατήσουμε την εσωτερική πραγματικότητα των στιγμών και όχι την τελειότητα των άψογων φωτισμών. Με την εξάσκηση θα γίνεται καλύτεροι στα γρήγορα κλικ της φωτογραφικής μηχανής. Να μερικές ιδέες:

 • Η προετοιμασία του χώρου για το δέντρο και τα στολίδια
 • Οι κούτες και το ξεπακετάρισμα των στολιδιών
 • Η συναρμολόγηση και η τοποθέτηση του δέντρου
 • Τα γέλια καθώς τοποθετούμε τα αναμμένα χριστουγεννιάτικα φωτάκια πάνω στο δέντρο
 • Η διαδικάσια τοποθέτησης των στολιδιών πάνω στο δέντρο
 • Παιχνίδια με τα φωτάκια και φωτογραφίες (από διαφορετικές γωνίες και αποστάσεις)
 • Τα κατοικίδια κοντά στο δέντρο και τα φωτάκια (από διαφορετικές γωνίες και αποστάσεις)
 • Τα παιδιά κοντά στο δέντρο και τα φωτάκια (από διαφορετικές γωνίες και αποστάσεις)
 • Τα παιδιά ντυμένα ξωτικά (από διαφορετικές γωνίες και αποστάσεις)
 • Ολη η οικογένεια παίζει γύρω από το δέντρο (από διαφορετικές γωνίες και αποστάσεις)

 

Ιδέες για Αξέχαστες Χριστουγεννιάτικες Φωτογραφίες από την Μόνικα Κρητικού

 

Αποτυπώστε τις δικές σας Χριστουγεννιάτικες Παραδόσεις

Η κάθε οικογένεια έχει τις δικές της Χριστουγεννιάτικες Παραδόσεις που περνάνε από γενιά σε γενιά. Αυτές αξίζουν να έχουν την δική τους θέση στο γιορτινό φωτογραφικό άλμπουμ. Δοκιμάστε τη φωτογραφία ντοκιμαντέρ για να καταγράψετε τις δικές σας παραδόσεις των Χριστουγέννων. Αυτές οι πρωτότυπες οικογενειακές φωτογραφίες μπορούν να γίνουν ωραίες χριστουγεννιάτικες κάρτες. Όπως για παράδειγμα:

 • Η επιλογή του δέντρου
 • Η αγορά των νέων στολιδιών
 • Η αγορά του πρώτου στολιδιού για το νεογέννητο σας
 • Τα πρώτα σας Χριστούγεννα μαζί στο νέο σας σπίτι
 • Τα πρώτα σας Χριστούγεννα με τα παιδιά
 • Η επιλογή των δώρων
 • Το πακετάρισμα των δώρων
 • Ο συνολικός στολισμός του σπιτιού
 • Τα παραμύθια και τα οικογενειακά παιχνίδια
 • Η λίστα με τα ψώνια του γιορτινού τραπεζιού
 • Το γράμμα για τον Άγιο Βασίλη
 • Το Ξωτικό στο Ράφι
 • Το κυνήγι του θησαυρού του Αγίου Νικόλα
 • Τα Δώρα για τις Φιλανθρωπικές εκδηλώσεις
 • Οι χειροτεχνίες
 • Τα γιορτινά τραγούδια
 • Το ψήσιμο των γλυκών
 • Τα χριστουγεννιάτικα ρούχα ή πυτζάμες
 • Χιουμοριστικές στιγμές με τα κλασσικά ατυχήματα στην κουζίνα (αλεύρι παντού στον πάγκο, καμένα μπισκότα, ο σκύλος ή η γάτα τρώει το κέικ)

 

Ιδέες για Αξέχαστες Χριστουγεννιάτικες Φωτογραφίες από την Μόνικα Κρητικού

 

Τα μωρά είναι οι σταρ των Χριστουγέννων

Τα παιδιά όσο είναι ακόμα μωρά μπορείτε να τα ντύσετε με υπέροχες χριστουγεννιάτικες στολές και να τους δημιουργήσετε ένα φανταστικό παιδικό χριστουγεννιάτικο άλμπουμ που θα το έχουν για όλη τους την ζωή. Δεν χρειάζεται να έχετε ένα επαγγελματικό στούντιο για να τραβήξετε υπέροχες φωτογραφίες μωρών και παιδιών. Βάλτε ένα παιδί να καθίσει μπροστά σε ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο ή μια σειρά από χριστουγεννιάτικα λαμπάκια.

Στη συνέχεια, μπορείτε να εστιάσετε στη δημιουργία ελαφριάς ατμόσφαιρας. Χρησιμοποιήστε μια λάμπα, ένα άλλο σετ φωτιστικών ή φυσικό φως παραθύρου ή τα φώτα φόντου για χριστουγεννιάτικα bokeh. Βέβαια εδώ η παρουσία ενός επαγγελματία φωτογράφου θα σας φανεί πολύ χρήσιμη. Επενδύστε σε μια επαγγελματική χριστουγεννιάτικη φωτογράφιση μαζί με τα παιδιά σας.

 

Ιδέες για Αξέχαστες Χριστουγεννιάτικες Φωτογραφίες από την Μόνικα Κρητικού

 

Το Χριστουγέννιατικο τραπέζι είναι η καρδιά των γιορτών

Για να κάνετε τα Χριστούγεννα σας ακόμα πιο αξέχαστα, τραβήξτε φωτογραφίες του Χριστουγεννιάτικου τραπεζιού ξεκινώντας από την προετοιμασία και το μαγείρεμα. Αφιερώνοντας χρόνο για να αποτυπώετε τη σκληρή δουλειά της προετοιμασίας δείχνει σε όλη την οικογένεια πως τα πάντα έχουν έναν κύκλο και δεν εμφανίζονται ως δια μαγείας μπροστά μας. Αυτό είναι ένα σπουδαίο μάθημα ζωής και δείγμα εκτίμησης.

Η φωτογραφία φαγητού και χριστουγεννιάτικου στησίματος τραπεζιού είναι ιδανική για όσους θέλουν να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους στη σύνθεση. Τραβήξτε τα πιάτα, το κρασί, τα κεριά, τον καφέ και όλες τις μικρές λεπτομερείες που ομορφαίνουν το τραπέζι. Αν θέλετε να αναβαθμίσετε το αποτέλεσμα, φωτογραφίστε τις αγαπημένες σας λιχουδιές επαγγελματικά, λίγες μέρες πριν το τραπέζι.

Εδώ αξίζει να τονίσουμε πως το οικογενειακό τραπέζι των γιορτών έχει νοήμα να αποτυπωθεί και κατά την διάρκεια που το απολαμβάνουμε όλοι μαζί. Κλείστε έναν επαγγελματία φωτογράφο για να σας συμπεριλάβει με όλη την οικογένεια στο τραπέζι ή στην γιορτή. Επιπλέον, το τραπέζι και οι στιγμές μετά το φαγοπότι μπορούν να δώσουν εξαιρετικές χριστουγεννιάτικες εικόνες. Τολμήστε το!

 

Ιδέες για Αξέχαστες Χριστουγεννιάτικες Φωτογραφίες από την Μόνικα Κρητικού

 

Κάντε ένα Flat Lay με θέμα τα Χριστούγεννα

Επιλέξτε τα χριστουγεννιάτικα στοιχεία που σας τραβάνε την προσοχή και στήστε ένα Festive Flat Lay με διαφορετικές συνθέσεις. Οι επίπεδες συνθέσεις (Flat Lay) είναι φωτογραφίες διαφόρων αντικειμένων (προσεκτικά οργανωμένες σε επίπεδη επιφάνεια) που λαμβάνονται από την οπτική γωνία ενός πτηνού. Συνήθως αφήνουμε χώρο σε αυτές τις φωτογραφίες για να προσθέσουμε αργότερα κάποιο κείμενο ή ευχή.

Τα flat lays χρησιμοποιούνται για τη διαφήμιση προϊόντων, τη δημιουργία ευχετήριων καρτών ή οτιδήποτε άλλο περιλαμβάνει σύνθεση αντικειμένων. Μπορείτε να δημιουργείτε όμορφα εορταστικά Flat Lays κάθε χρόνο, με θέμα τα Χριστούγεννα,  προσθέτοντας έτσι μια καινούργια καλλιτεχνική παράδοση στην οικογένεια σας.

 

Τραβήξτε Χριστουγεννιάτικα πορτρέτα κατοικίδιων

Αυτό μπορεί να είναι και το πιο δύσκολο από όλα! Η φωτογραφία κατοικίδιων ζώων θα σας διδάξει την υπομονή και θα σας κάνει να γελάσετε με την καρδιά σας. Χάρη σε όλα τα χριστουγεννιάτικα δώρα και τους στολισμούς, δεν χρειάζεται καν να φτιάξετε ένα στούντιο για τη φωτογράφηση σας. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα σκηνικό, μερικά στηρίγματα, καλός φωτισμός και ένα χαρούμενο κατοικίδιο. Α, μην ξεχάσετε και τις λιχουδιές ανταμοιβής!

 

Ιδέες για Αξέχαστες Χριστουγεννιάτικες Φωτογραφίες από την Μόνικα Κρητικού

 

Κλασσικές Χριστουγεννιάτικες Φωτογραφίες

Προγραμματίστε τον χρόνο σας ώστε να τραβήξετε και τις κλασσικές οικογενιακές Χριστουγεννιάτικες φωτογραφίες. Θα μπορούσατε να αναπαραστήσετε το ίδιο σκηνικό στο σπίτι, με την ίδια διάταξη στις θέσεις των ανθρώπων και έτσι ενώ θα έχετε το κλασσικό στήσιμο, ταυτόχρονα θα έχετε και ένα χρονολόγιο των αλλαγών μέσα στο πέρασμα του χρόνου.

 

Καλές Γιορτές και Καλές Λήψεις!

Καθώς οι φωτογραφίες είναι ένας τρόπος δημιουργίας και επικοινωνίας, να θυμάστε πως κάτι που εκείνη την στιγμή μπορεί να σας φαίνεται ασήμαντο, αργότερα μπορεί να αποκτήσει ιδιαίτερη συναισθηματική αξία. Μην σβήνετε εικόνες που μοιάζουν αδιάφορες γιατί με μερικές τεχνικές πινελιές μπορεί να γίνουν μικρά έργα τέχνης. Δεν είναι τυχαίο που τα μεγαλύτερα brands χρησιμοποιούν ανθρωποκεντρικό digital content για το διαφημιστικό υλικό στα websites και social media τους.

Έχοντας όλα αυτά κατά νου, σας ευχόμαστε ολόψυχα χαρούμενα Χριστούγεννα, γεμάτα αγκαλιές από τα αγαπημένα σας πρόσωπα, πασπαλισμένα με όμορφες σκέψεις και αισιοδοξία. Ζήστε τις στιγμές σας και αφήστε τις να γίνουν αναμνήσεις στο μέλλον. Και μην ξεχάσετε να φάτε τα πάντα στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι! Η ζωή είναι μικρή και γεμάτη εκπλήξεις!

Αν θέλετε να κρατήσετε τις χριστουγεννιάτικες οικογενειακές στιγμές ζωντανές για πάντα αλλά δεν θέλετε να λείπετε από το κάδρο τότε επικοινωνήστε σήμερα μαζί μας.

 

 

Ιδέες για Αξέχαστες Χριστουγεννιάτικες Φωτογραφίες από την Μόνικα Κρητικού Ιδέες για Αξέχαστες Χριστουγεννιάτικες Φωτογραφίες από την Μόνικα Κρητικού Ιδέες για Αξέχαστες Χριστουγεννιάτικες Φωτογραφίες από την Μόνικα Κρητικού Ιδέες για Αξέχαστες Χριστουγεννιάτικες Φωτογραφίες από την Μόνικα Κρητικού Ιδέες για Αξέχαστες Χριστουγεννιάτικες Φωτογραφίες από την Μόνικα Κρητικού Ιδέες για Αξέχαστες Χριστουγεννιάτικες Φωτογραφίες από την Μόνικα Κρητικού Ιδέες για Αξέχαστες Χριστουγεννιάτικες Φωτογραφίες από την Μόνικα Κρητικού Ιδέες για Αξέχαστες Χριστουγεννιάτικες Φωτογραφίες από την Μόνικα Κρητικού Ιδέες για Αξέχαστες Χριστουγεννιάτικες Φωτογραφίες από την Μόνικα Κρητικού Ιδέες για Αξέχαστες Χριστουγεννιάτικες Φωτογραφίες από την Μόνικα Κρητικού Ιδέες για Αξέχαστες Χριστουγεννιάτικες Φωτογραφίες από την Μόνικα Κρητικού Ιδέες για Αξέχαστες Χριστουγεννιάτικες Φωτογραφίες από την Μόνικα Κρητικού Ιδέες για Αξέχαστες Χριστουγεννιάτικες Φωτογραφίες από την Μόνικα Κρητικού Ιδέες για Αξέχαστες Χριστουγεννιάτικες Φωτογραφίες από την Μόνικα Κρητικού Ιδέες για Αξέχαστες Χριστουγεννιάτικες Φωτογραφίες από την Μόνικα Κρητικού Ιδέες για Αξέχαστες Χριστουγεννιάτικες Φωτογραφίες από την Μόνικα Κρητικού

 

What's the article about

Share it
Blog Posts
@monikakritikou

Ask for quote

Θα χαρώ να συζητήσουμε για την εικόνα που επιθυμείτε να προβάλλετε για την επιχείρησή σας
Project: