Φωτογραφία Τροφίμου, η Αρχή

Φωτογραφία Τροφίμου, η Αρχή

Φαγητό

Η φωτογραφία τροφίμου έχει για μένα μία γοητεία κυρίως λόγω των καταβολών μου. Στην οικογένειά μου γινόταν πάντα ένα πάντρεμα ανατολίτικων και δυτικών γεύσεων. Πιάτα από τη Σμύρνη και το Μιλάνο ήταν η καθημερινότητα στο τραπέζι. Από τη μία μεριά η γιαγιά που έφτιαχνε τα λεπτά σουτζουκάκια με μπόλικο μυρωδάτο κύμινο και λαχταριστή κόκκινη σπιτική σάλτσα ντομάτα και από τον άλλη ο παππούς με τα “χεράτα” νιόκι από λευκή πατάτα και αληθινή σάλτσα μπολωνέζ χωρίς ντομάτα αλλά με μπόλικο κόκκινο ιταλικό κρασί. Τα αρώματα, οι διαφορετικές εικόνες και τα έθιμα που συνδυάζονταν με τα πιάτα, όλα μαζί ανάκατα σε ένα σπίτι να απλώνονται και να χαρίζουν απόλαυση και αγάπη.

Ταξίδια

Τα ταξίδια είναι η έμπνευση της δουλειάς μου. Μελετώντας άλλες συνήθειες και τόπους, έχω καταλάβει τη βαθιά συνοχή που υπάρχει ανάμεσα στους λαούς και το φαγητό. Πόσο σημαντικό είναι για κάθε λαό η συγκέντρωση, η κουβέντα, το μοίρασμα γύρω από το τραπέζι. Το φαγητό παύει να είναι μόνο η τροφή, είναι κάτι βαθύτερο: είναι μία μορφή επικοινωνίας.

Φωτογραφία

Όταν μπήκε η φωτογραφία στη ζωή μου, σε ερασιτεχνικό επίπεδο στην αρχή, τα αλμυρά και γλυκά πιάτα της μαμάς ήταν από τα πρώτες εικόνες που δημιούργησα. Εικόνες γνώριμες από γλυκά του κουταλιού που με πηγαίνουν σε άλλες θύμησες που συνοδεύονται από γεύσεις και μυρωδιές. Η φωτογραφία δεν έχει μόνο τη δύναμη της εικόνας. Μετατρέπει τη στιγμή σε ανάμνηση και αυτό είναι μεγάλη δύναμη. Η φωτογραφία έχει μεγάλη σημασία στην εικόνα που προωθεί μία επιχείρηση: η ποιότητά της ή ο τρόπος που απεικονίζει το θέμα μπορεί να δημιουργήσει στον θεατή/καταναλωτή/πελάτη την επιθυμία της αγοράς, της συνεργασίας ή ακόμα και της απόρριψης.

Marketing

Κάθε επιχείρηση, μικρή η μεγάλη μπορεί να προοδεύσει με τη δύναμη του marketing. Δεν είναι το μαγικό ραβδί που μπορεί να κατακτήσει τα πάντα, αλλά ένα ικανό εργαλείο που με τη σωστή κατεύθυνση μπορεί να βοηθήσει μια επιχείρηση να πετύχει τους στόχους της. Η φωτογραφία αποτελεί μέρος του marketing και ειδικότερα του branding και όχι μόνο. Συνδυάζοντας marketing και φωτογραφία με τις σπουδές μου, έχω κατορθώσει να κατανοήσω τις ανάγκες για τη σωστή φωτογραφία που χρειάζεται ως το κατάλληλο branding οι επιχειρήσεις με τις οποίες συνεργάζομαι.

Ας συζητησουμε τις ανάγκες της δικής σας επιχείρησης ώστε να έχετε τις εικόνες που θα πετύχουν το στόχο τους.

 

Φωτογραφίες από προσωπικά projects και ταξίδια

What's the article about

Share it
Blog Posts
@monikakritikou

Ask for quote

Θα χαρώ να συζητήσουμε για την εικόνα που επιθυμείτε να προβάλλετε για την επιχείρησή σας
Project: