Επαγγελματικές Φωτογραφίες για Top Food Bloggers

Ο ανταγωνισμός στον χώρο του Food Blogging και τα υψηλά κασέ των Top Food Bloggers έχουν διαμορφώσει ένα μοναδικό τοπίο σε αυτό τον τόσο ξεχωριστό και συνάμα νόστιμο κλάδο του ψηφιακού κόσμου. Μια γρήγορη περιήγηση στο διαδίκτυο θα μπορούσε να πείσει και τους πιο δύσπιστους, ότι τα ιστολόγια φαγητού ακμάζουν και η επαγγελματική φωτογράφιση φαγητού έχει γίνει απαραίτητη.

 

 

Φωτογραφίες για Top Food Bloggers

Εύκολα διακρίνουμε ότι όσοι έχουν καταφέρει να ξεχωρίσουν και να ενταχθούν στην ελίτ κατηγορία των Top Food Bloggers, έχουν δύο κοινά χαρακτηριστικά: έχουν επενδύσει στην ποιότητα της δουλειάς τους (σε όλα τα επίπεδα) και έχουν εξαιρετικής ποιότητας φωτογραφίες ή/και βίντεο.

Με απλά λόγια, ο επισκέπτης απολαμβάνει μια εξαιρετική εμπειρία περιήγησης στις συνταγές, στις παρουσιάσεις υλικών, στις περιγραφές, στις νέες προτάσεις, στις φωτογραφίες και στα βίντεο. Οσο πιο καταρτισμένο και ευχάριστο είναι το περιεχόμενο μέσα σε ένα Food Blog, τόσο περισσότερο θα παραμείνει ο επισκέπτης. Και φυσικά, έτσι αυξάνονται οι πιθανότητες να εγγραφεί στο Newsletter του Food Blog ή να κάνει αγορές από το e-shop ή απλά να μοιραστεί το περιέχομενο στα social media.

 

Οι επαγγελματικές φωτογραφίες είναι ένα από τα κύρια συστατικά που δένουν την συνταγή επιτυχίας για τους Top Food Bloggers, παντού στον κόσμο!

 

Το φαγητό είναι αγαπημένο κομάτι της ζωής μας. Ειδικά οι μελετημένες και εύγεστες συνταγές εξακολουθούν να κρατούν γερά τα σκήπτρα ενδιαφέροντος του κοινού. Και οι Top Food Bloggers φροντίζουν να τροφοδοτούν σχεδόν καθημερινά τα blogs τους με καινούργιες ιδέες γύρω από την πιο δημοφιλή ερώτηση όλων: Τι θα φάμε σήμερα;

 

 

 

 

 

Φωτογράφιση για Food Blogs

Οι Top Food Bloggers προγραμματίζουν και προετοιμάζουν το περιεχόμενο τους, αρκετό καιρό πριν το δημοσιεύσουν. Συνήθως υπάρχει ένα προβάδισμα προετοιμάσιας περίπου 3-4 μήνες πριν δημοσιευτεί μια νέα ομάδα blog posts μέσα σε ένα Food Blog.

Η προετοιμασία συμπεριλαμβάνει την δομή της στρατηγικής δημοσίευσης περιεχομένου, το ημερολόγιο των δημοσιεύσεων, τον συντονισμό όλων των εμπλεκόμενων συντελεστών (κειμενογράφοι, γραφίστες, μαρκετερ, εμπορικό τμήμα, νομικό τμήμα, προμήθεια υλικών, σκηνικά, δημόσιες σχέσεις κλπ) και φυσικά την επιμέλεια της παραγωγής και εκτέλεσης κάθε συνταγής.

Και καθώς γίνονται όλα αυτά ο επαγγελματίας φωτογράφος καλύπτει φωτογραφικά: τα τεκτενόμενα, την εκτέλεση των συνταγών, τα υλικά, τις προμήθειες, τον/την Food Blogger, την ομάδα και πολύ πιθανόν και κάποια πλάνα από όσα θα μπουν στο αρχείο για μελλοντική χρήση και αφού ολοκληρώσει τηνν φωτογράφιση ετοιμάζει το υλικό για ανάρτηση στο blog και στα social media του πελάτη.

Οπως καταλαβαίνετε, θα ήταν αδύνατον ένας επαγγελματίας Food Blogger, να διακόπτει την καθημερινή ροή παραγωγής των συνταγών για να βγάλει τις ιδανικές φωτογραφίες με το κινητό του ώστε να είναι έτοιμες για τις επόμενες αναρτήσεις στο blog και στα branded social media κανάλια. Εδώ φαίνεται πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος των συνεργατών για όλους τους επαγγελματικούς κλάδους. Είναι αδύνατον ένας άνθρωπος να τα κάνει όλα καλά μόνος του!

 

Επαγγελματικές Φωτογραφίες από την Μόνικα Κρητικού για Top Food Bloggers Επαγγελματικές Φωτογραφίες από την Μόνικα Κρητικού για Top Food Bloggers Επαγγελματικές Φωτογραφίες από την Μόνικα Κρητικού για Top Food Bloggers

 

 

Ο Κύκλος των Top Food Bloggers

Στον κύκλο των Top Food Bloggers, είναι καθοριστικό να έχεις δίπλα σου τους καλύτερους συνεργάτες σε όλους τους τομείς, και ειδικά στο ζήτημα των φωτογραφιών. Χωρίς το ιδανικό φωτογραφικό υλικό κανένας αξιόλογος χορηγός δεν θα εμπιστευτεί τον διαθέσιμο του προυπολογισμό προώθησης και δεν θα υπογράψει το πολυπόθητο συμβόλαιο συνεργασίας.

Το Food Blogging είναι ένας τομέας άρρηκτα συνδεδεμένος με την χρήση της εξαιρετικής ποιότητας οπτικής επικοινωνίας. Οι επαγγελματίες Food Bloggers είναι απόλυτα διακαιολογημένοι να είναι απαιτητικοί σύμφωνα με τις τρέχουσες προϋποθέσεις ποιότητας και branding.

 

Τα μυστικά της Φωτογράφισης Φαγητού

Τα μυστικά της επιτυχημένης φωτογράφισης φαγητού βασίζονται σε 3 κύριους πυλώνες: στο φωτιστισμό, στην σύνθεση και στην εμπειρία του φωτογράφου. Κανένα πιάτο και κανένα υλικό δεν μπορεί να αποτυπωθεί ικανοποιητικά αν λείπει έστω ένα από αυτά τα 3 στοιχεία.

Ειδικά σε ένα κλάδο όπως το Food Blogging όπου διακυβεύονται επαγγελματικές συμφωνίες με πολύ υψηλές αμοιβές και οι επιχειρήσεις περιμένουν το ιδανικό αποτέλεσμα για την ανάδειξη του πιάτων ή των συνταγών τους, η επαγγελματική φωτογράφιση φαγητού επιβάλλεται χωρίς καμία αμφιβολία.

 

Ποιο είναι το μυστικό επιτυχίας των Top Food Bloggers? Η σκληρή δουλειά, οι εξαιρετικές φωτογραφίες και οι καλοί συνεργάτες.

 

Σύντομα θα δημοσιεύσουμε και έναν χρηστικό οδηγό για την καλύτερη τεχνική φωτογράφισης πιάτων και φαγητού.  Επισκεφτείτε το blog μας για όλα τα νέα άρθρα μας!

 


  • Μια χρήσιμη πληροφορία για όσους αγαπούν το καλό φαγητό: Οι συνταγές όλων των εικόνων είναι της Αγάπης Μαργετίδη.
  • Η παρούσα ανάρτηση Guest Post δημιουργήθηκε από την συνεργάτιδα μας και Content Strategist Αρετή Βάσσου.

 

 

What's the article about

Share it
Blog Posts
@monikakritikou

Ask for quote

Θα χαρώ να συζητήσουμε για την εικόνα που επιθυμείτε να προβάλλετε για την επιχείρησή σας
Project: