Ένα Πάσχα γεμάτο Άνοιξη

Πάσχα 2021

Παραπάνω από ένα χρόνο έχει περάσει από τότε που η κοινωνική μας ζωή έχει συρρικνωθεί αλλά και η υπομονή μας το ίδιο. Η επιθυμία να λήξει αυτή η κατάσταση και να αγκαλιάσουμε αγαπημένα πρόσωπα ή να βρεθούμε στα στέκια μας είναι πιο έντονη από ποτέ! Το τέλος φαίνεται πλέον να είναι κοντά, αλλά όπως σε κάθε άλλη κατάσταση που μένει λίγο για να ολοκληρωθεί, ο χρόνος φαίνεται να περνάει αργά. Γι’αυτό και ψάχνω τρόπους για να δώσουμε λίγη χαρά παραπάνω στισ στιγμές μας και να κρατήσουμε τη δημιουργικότητά μας!

Ανοιξιάτικα πασχαλινά αυγά

Όπως είχα γράψει πέρσι το έθιμο των βαμμένων αυγών έχει ρίζες χιλιάδων ετών και πλέον το κόκκινο ως χρώμα επιλογής δεν είναι το μόνο. Το Πάσχα από μόνο του έχει έναν ισχυρό συμβολισμό ελπίδας και ανάστασης που αν το συνδυάσει κάποιος με αυτόν της Άνοιξης σίγουρα ενισχύεται. Φέτος λοιπόν, στο σπιτικό μας, η έμπνευση για τα πασχαλινά αυγά είναι η άνοιξη και το αποτέλεσμα είναι αυγά με πέταλα. Τα ήθελα χαρούμενα, ανάλαφρα και πρωτότυπα. Κρατήσαμε ένα μέρος της παράδοσης με διαφορετικό τρόπο καθώς φτιάξαμε πασχαλινά κουλουράκι σε… κόκκινο χρώμα. Αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία!

Τρόπος βαφής αυγών

Ψάχνωντας στο αγαπημένο pinterest είδα λογής λογής ανοιξιάτικα αυγά: ζωγραφιστά σαν ακουαρέλες, με αυτοκόλητα, βαμμένα ακόμα και με μανώ! Το πρόβλημα ήταν ότι το κέλυφος του αυγού είναι πορώδες και απορροφά το υλικό με το οποίο θα καλυφθεί. Θεώρησα κρίμα να αχρηστεύσω έστω και λίγα αυγά και έψαξα για τον πιο κατάλληλο τρόπο να πειραματιστώ ασφαλώς και τα αυγά να παραμείνουν βρώσιμα. Η λύση ήρθε με αληθινά, εδώδιμα πέταλα και μία βρώσιμη κόλλα.  Από εκεί και πέρα, το μόνο που χρειάστηκε ήταν τα αυγά, ένα πινέλο λεπτό και φυσικά χρόνος για… crafting!
Επέλεξα λευκά αυγά ώστε να έχει καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα και βρήκα τη βρώσιμη κόλα σε κατάστημα υλικών ζαχαροπλαστικής. Τα εδώδιμα πέταλα συνήθως τα βρίσκω σε καταστήματα με βιολογικά ή delicatessen. Είναι ελληνικά, βιολογικής καλλιέργειας και μπορείτε να τα βρείτε σε ποικιλία χρωμάτων και ειδών.

Αφού έβρασα τα αυγά, τα άφησα να κρυώσουν εντελώς. Κράτησα την καρτέλα καθώς θα μας χρειαστεί στη διαδικασία επικόλλησης των πέταλων. Πρώτα καλύπτουμε τη μισή επιφάνεια του αυγού με κόλλα και επικολλάμε ένα-ένα τα πέταλα με το πινελάκι. Με το που τοποθετούμε το πέταλο, προσέχουμε να βάλουμε και πάνω από το πέταλο κόλλα ώστε να είμαστε σίγουροι ότι θα παραμείνει στη θέση του όταν στεγνώσει. Καθώς τελειώνουμε με το πάνω μισό μέρος κάθε αυγού, το τοποθετούμε με το μη φτιαγμένο μέρος κάτω, στην καρτέλα που έχουμε κρατήσει και τα αφήνουμε να στεγνώσουν καλά, κάποιες ώρες. Μετά συνεχίζουμε με το μισό κάτω μέρος των αυγών και τα τοποθετούμε και πάλι στην καρτέλα για να στεγνώσουν. Αφού στεγνώσουν καλά, είμαστε έτοιμοι!

Καλό Πάσχα, με υγεία και αγάπη!
Το τέλος της περιπέτειας μας είναι κοντά και το καλοκαίρι σχεδόν εδώ…

 

 

What's the article about

Share it
Blog Posts
@monikakritikou

Ask for quote

Θα χαρώ να συζητήσουμε για την εικόνα που επιθυμείτε να προβάλλετε για την επιχείρησή σας
Project: