Ο Καφές και η Φωτογραφία: Μια ιστορία αγάπης δίχως τέλος

Ο καφές και η φωτογραφία μας κάνουν όλους λίγο ρομαντικούς. Δεν συμφωνείτε; Η αγάπη μου για την φωτογραφία ξεκίνησε από πολύ μικρή ηλικία. Λίγο αργότερα ήρθε στην ζωή μου και η πρώτη γνωριμία με τον καφέ. Και κάπως έτσι ξεκίνησε μια ιστορία αγάπης, δίχως τέλος!

 

Cultivos Coffee: Εκεί που ο καφές έχει μαγική μυρωδιά

Η μυρωδιά του καφέ με σαγηνεύει και με ταξίδευει σε τόπους μακρινούς. Με ένα μαγικό τρόπο με εμπνέει να φωτογραφίζω τις στιγμές που διαδραματίζονται γύρω από μια κούπα καφέ. Όταν ήρθε το πρώτο request για συνεργασία παραγωγής digital content για editorials από την εταιρεία Cultivos Coffee, ο ενθουσιασμός μου έφτασε στα ύψη. Λατρεύω τη γεύση του καφέ αυτού του brand και ήθελα τόσο πολύ να αποτυπώσω την ξεχωριστή του ταυτότητα.

Μετά από την διεξοδική συζήτηση που είχαμε με την ομάδα διαχείρισης περιεχομένου και αφού ορίσαμε το βασικό πλαίσιο της ατμόσφαιρας και της γραμμής του photo storytelling, πήρα τις φωτογραφικές μηχανές και ξεκίνησα να αποτυπώνω την ταυτότητα του Cultivos Coffee. Θέλαμε να αναδείξουμε την γεύση, την αισθητική και την φιλοσοφία που κάνει το Cultivos Coffee να ξεχωρίζει. Γιατί η γευστική εμπειρία είναι ένα σύνολο από λεπτομέρειες, με κορύφωση τη πρώτη γουλιά.

Η υλοποίηση του briefing είχε τόση μεγάλη επιτυχία που πολύ σύντομα βρέθηκα να φωτογραφίζω στην αλυσίδα των καταστημάτων της εταιρείας. Το ταξίδι του καφέ πέρασε από πολλές γειτονιές της Αθήνας δίνοντας μου την ευκαιρία να συνατήσω ανθρώπους που αγαπούν με πάθος τον εξαιρετικό καφέ.

Cultivos-Coffee-Branded-Digital-Content-Photography-Monika-Kritikou

 

Όλα τα ωραία ξεκινάνε από μια κούπα καφέ

Πάμε για ένα καφέ;

Αυτή η φράση έχει γίνει η αφετηρία για τις πιο όμορφες ιστορίες που υφαίνουν την ζωή μας. Ο καφές είναι ο συνδετικός κρίκος και η μικρή όαση που μας χαλαρώνει μέσα στην απαιτητική καθημερινότητα μας. Είναι οι γουλιές απόλαυσης που μας γεμίζουν ενέργεια και καλή διάθεση!

Είναι αλήθεια πως η φωτογραφία δεν έχει μόνο τη δύναμη της εικόνας, πάει και ένα βήμα πιο πέρα. Μετατρέπει τη στιγμή σε ανάμνηση και αυτό είναι μεγάλη δύναμη. Ειδικά όταν αποτυπώνει κάτι που αγαπάμε πολύ, όπως ο καφές. Η αποτύπωση της ατμόσφαιρας που υπάρχει μέσα σε ένα branded coffee shop λειτουργεί ως γέφυρα επικοινωνίας με το κοινό που αναζητά το ιδανικό ερέθισμα.

Με αυτό το σκεπτικό, η φωτογραφία παίζει μεγάλη σημασία στην εικόνα που προωθεί μία επιχείρηση. Πλάθει και εξιστορεί οπτικά τους λόγους που αξίζει την προσοχή του κοινού. Αγγίζει τα μάτια, τον ψυχισμό και το υποσυνείδητο του κοινού μέσα από την κατάλληλη θεματική, την ποιότητα και τον τρόπο που προσεγγίζει το θέμα.

Ο καφές βρίσκεται πίσω από τις πιο όμορφες ιστορίες της ζωής μας. Και η φωτογραφία βοηθά να μην τις ξεχνάμε!

 

Cultivos-Coffee-Branded-Digital-Content-Photography-Monika-Kritikou

New trend: Show me your coffee

Το digital marketing, τα social media, το website & blog content καθιστούν επιτακτική την ανάγκη για φρέσκο digital content που ανταποκρίνεται στις αισθητικές απαιτήσεις της σύγχρονης εποχής.  Κάθε επιχείρηση, μικρή ή μεγάλη μπορεί να προοδεύσει με την ορθή χρήση του visual marketing.

Η φωτογραφία branded content αποτελεί μέρος του marketing και ειδικότερα του branding και του community building. Ο κόσμος αγαπάει να μοιράζεται ότι του δίνει έμπνευση και ο καφές είναι από τα ισχυρά social media trends. Δεν είναι τυχαίο που καθημερινά ανεβαίνουν στα social media εκατομύρια coffee images. Οι επιχειρήσεις που επενδύουν ώστε να χαραχτηριστούν ως hot instragramble coffee spots αποκτούν μια πιστή κοινότητα ακολούθων και πελατών.

Βλέποντας πόσο πολύ διαμορφώνει την ανάπτυξη των coffee brands η παραγωγή original digital content, η ζήτηση νέων φωτογραφιών αυξήθηκε κατακόρυφα. Συνδυάζοντας το marketing και την φωτογραφία με τις σπουδές μου, έχω κατορθώσει να αποτυπώνω ακριβώς αυτό που χρειάζεται ένα brand για να προωθεί τα δικά του προϊόντα ή/και τις υπηρεσίες.

Θέλετε μοναδικό περιεχόμενο φωτογραφιών για το δικο σας brand; Χρειάζονται ανανέωση οι φωτογραφίες στο website, στο blog και στα social media σας; Ελάτε να πιούμε ένα καφέ και να συζητήσουμε τις ανάγκες της δικής σας επιχείρησης, ώστε να έχετε εικόνες που θα τραβάνε την προσοχή του κοινού. Επικοινωνήστε σήμερα μαζί μας!

 

Πάρτε μια γέυση Cultivos Coffee

 

What's the article about

Share it
Blog Posts
@monikakritikou

Ask for quote

Θα χαρώ να συζητήσουμε για την εικόνα που επιθυμείτε να προβάλλετε για την επιχείρησή σας
Project: