Πασχαλινά αυγά με στυλ

Πάσχα 2022

Επιτέλους, ένα Πάσχα που θυμίζει περισσότερο αγαπημένες εποχές και αν κάνατε το τεστάκι σας μπορείτε να αγκαλιαστείτε με ασφάλεια. Ένα τέτοιο Πάσχα ταίριαζε ένα πασχαλινό αυγό λίγο πιο γιορτινό, λίγο πιο… τσαχπίνικο! Λίγο πιο “‘εβαλα τα καλά μου που έχω καιρό να βάλω και τα-νταμ!” Κάπως έτσι προέκυψε η ιδέα του γκλάμορους αυγού…

Glamorous wannabe πασχαλινά αυγά

Όπως έχω αναφέρει σε παλιότερο blog post, το έθιμο των βαμμένων αυγών έχει ρίζες χιλιάδων ετών και πλέον το κόκκινο ως χρώμα επιλογής δεν είναι το μόνο. Πέρσι, η έμπνευση για τα πασχαλινά αυγά ήταν η άνοιξη και το αποτέλεσμα είναι αυγά με πέταλα. Φέτος, αναζητούσα κάτι πιο κατάλληλο για πάρτυ, με λίγο Χριστούγεννα μέσα στο Πάσχα!

Τρόπος διακόσμησης αυγών

Καθώς το κέλυφος του αυγού είναι πορώδες και απορροφά το υλικό με το οποίο θα καλυφθεί, εξακολουθώ να αναζητώ βρώσιμους τρόπους βαφής αυγών. Τα φετινά απαιτούν βρώσιμη κόλλα, εδώδιμο glitter κι ένα λεπτό πινέλο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λευκά ή καφέ αυγά, ανάλογα την προτίμησή σας και να τα διακοσμήσετε με όποιο χρωματιστό glitter επιθυμείτε (υπάρχουν πολλά διαθέσιμα στην αγορά, συνήθως σε καταστήματα με είδη ζαχαροπλαστικής). Στη ουσία είναι χρωματιστή ζάχαρη.

Αφού έβρασα τα αυγά, τα άφησα να κρυώσουν εντελώς. Κράτησα την καρτέλα καθώς θα μας χρειαστεί στη διαδικασία επικόλλησης του glitter. Πρώτα τοποθετούμε μια μικρή ποσότητα glitter σ’ένα κομμάτι χαρτιού κουζίνας. Θα πρότεινα να χρησιμοποιήσετε ένα ξεχωριστό κομμάτι χαρτιού για κάθε χρώμα. Καλύπτουμε τη μισή επιφάνεια του αυγού με κόλλα και απαλά κυλάμε με προσοχή το αυγό πάνω στο glitter ώστε να επικαθίσει η απαραίτητη ποσότητα. Φυσικά μπορείτε με την κόλλα να δημιουργήσετε διάφορα σχήματα πάνω στο αυγό ή ακόμα και να το καλύψετε όλο. Εγώ επέλεξα να διακοσμήσω το μισό αυγό. Καθώς τελειώνουμε με το πάνω μισό μέρος κάθε αυγού, το τοποθετούμε με το μη φτιαγμένο μέρος κάτω, στην καρτέλα που έχουμε κρατήσει και τα αφήνουμε να στεγνώσουν καλά, κάποιες ώρες.  Αφού στεγνώσουν καλά, είμαστε έτοιμοι!

Πασχαλινά μπισκότα

Φέτος, τα πασχαλινά μπισκότα ήρθαν από αγαπημένο πρόσωπο που έχει ταλέντο και μεράκι στη ζαχαροπλαστική. Ένα μεγάλο kudos στη γλυκιά @martinafavalli που χάρη σε εκείνη μοσχοβόλισε το σπίτι μας πορτοκάλι και φρέσκο βούτυρο!

Συνταγή για το υπέροχο και πολύ υγιεινό butterfly pea flower από την υπέροχη Madame Gâteaux

Καλό Πάσχα, με υγεία και αγάπη!

 

What's the article about

Share it
Blog Posts
@monikakritikou

Ask for quote

Θα χαρώ να συζητήσουμε για την εικόνα που επιθυμείτε να προβάλλετε για την επιχείρησή σας
Project: